Књиге о којима се прича

,,Стаклени престо“ Сара Џ. Мас

Осамнаестогодишња Селена Сардотијева, одслужила је годину дана у рудницима соли у Ендовиру због својих тешких злочина. Након казне, одвукли су је пред принца престолонаследника. Он јој је понудио слободу, али под условом да буде његова представница у надметању за новог краљевског убицу. Њени противници су лопови, убице и ратници из свих крајева царства, а свако је представник једног члана краљевског савета. Селени је вежбање са капетаном Гарде Вестфалом, узбудљиво и изазовно, али зато јој је живот на двору досадан. То се мења, чине се да је најбоље разуме капетан Вестфал. Убрзо једног од њених такмаца проналазе мртвог, а потом и другог.
Потрага Селену доводи до открића да је чека другачија судбина, онаква, какву никада није могла ни да замисли.

,,9. новембар“ Колин Хувер

Само дан пре него што треба да се одсели из Лос Анђелеса, Фалон упознаје младог амбициозног писца Бена. Одмах су се свидели једно другом и провели су тај дан заједно, Фалон је девојка која инспирише Бена да пише свој нови роман у коме ће она бити главна јунакиња. Али њихово познанство се неће окончати тог необичног дана. Иако воде одвојене животе, свако са својим невољама и радостима, сваке године састају се истог дана, све док Фалон не посумња у Бенову искреност. Шта ако јој само презентује савршену стварност зарад коначног обрта у својој причи? Може ли се њихов однос, а истовремено и његов роман, сматрати љубавном причом ако се заврши сломљеним срцем?

,,Ноћна школа“ К. Џ. Доерти

Елин свет се распада. Мрзи своју школу, брат јој је нестао и поново су је ухапсили, а сада је родитељи шаљу у интернат. Међутим, Академија Симерија није обична школа. Компјутери и мобилни телефони су забрањени. Ученици су мешавина надарених, сурових и привилегованих тинејџера. Они, а можда и неки професори крију тајне. Ели упознаје нове људе, међу којима је и Картер, суморни усамљеник с којим осећа тренутну блискост, и долази у сусрет са Ноћном школом, тајанственим друштвом, чијим активностима ученици не смеју да присуствују. Међутим, када Ели буде нападнута, покреће се ланац догађаја који кулминира смрћу једне од ученица током летњег бала. Када школа почне да изгледа као веома опасно место, Ели мора да одлучи коме може да верује и открије шта се заиста дешава у Академији Симерија.

Сара Стефановић 2/4

Category:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *