Препорука за позоришну представу

Уколико сте љубитељ позоришних представа, ово су неке од мени најдражих које сам издвојила:

  1. ,,Госпођица” – позоришна представа рађена по роману нашег нобеловца Иве Андрића. Радња је смештена у периоду после Првог светског рата, када главна јунакиња Рајка Радаковић покушава да се суочи са променама у узбурканом свету. Настојала је да испуни очев завет и била заслепљена новцем. Цео живот је провела лења, усамљена, отуђена, без праве радости и љубави.
  2. ,,Тихо тече Мисисипи” – представа рађена по роману Владимира Табашевића. Дени, главни јунак ове представе, летује у Сутомору. Прави се паралела између његовог живота сада и живота његових родитеља пре његовог рођења. Ово је пре свега жива, смешно-тужна представа са елементима црног хумора.
  3. ,,Дабогда те мајка родила”– представа чија се радња одиграва у време пандемије. Људима се намеће послушност, брига о опасности по здравље и константна борба за опстанак. Полако се публика уводи у тужну причу града Догвила и његових становника. Кроз стални контраст између средина указана је трагедија која је задесила град, а најдирљивија сцена целе представе је крај – сцена без глумаца, остали су само трагови живота који се смењују уз композицију ,,Четири годишња доба”.

Приредила: Ана Свитлица 2/4

Category:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *