Препоруке филомова

  1. Enola Holmes

,,Енола Холмс” је вероватно најзанимљивији филм који сам погледала у скорије време. Оно што ми се највише допало у филму су мистерије и загонетке које овај филм чине невероватно занимљивим. Радња филма прати младу Енолу, сестру чувеног детектива Шерлока Холмса, у потрази за одбеглом мајком. На том путу упознаје младог лорда који је такође у бекству, и заједно путују у Лондон где ће Енола покушати да пронађе мајку. Да би пронашла мајку, Енола мора да прати трагове у виду загонетки које јој је она оставила. Решавајући те мистерије, открива занимљиве детаље о својој мајци које до тада није знала.
Енола није једина у породици која трага за одбеглим чланом. То, такође, раде и њена браћа, Шерлок и Мајкрофт, који су у потрази за својом млађом сестром. Радња филма је толико занимљива, да ће вам држати пажњу од почетка па све до самог краја, а такође ће се свидети гледаоцима свих узраста. Наставак филма можете погледати и у другом делу по имену „Енола Холмс 2“.
Главне улоге тумаче Мили Боби Браун, Хенри Кавил, Сем Клафлин и Хелена Бонам Картер.

  1. Ocean’s Eight 

“Oушнових осам” је акционо-хумористички филм у којем се ради о планирању пљачке на балу Мет Гала. Представља наставак чувене трилогије филмова „Играј своју игру“. Радња се одиграва у Њујорку, а главни лик је Деби Оушн, сестра Денија Оушна, чувеног криминалца. Она планира пљачкање огрлице бренда ,,Картије“, непроцењиве вредности, а за овај готово немогућ план, потребно је да oформи врхунску екипу и да са њима успешно изведе невероватну пљачку. Окупивши екипу, Деби, заједно са остатком тима, креће на задатак . Њихов тим је до детаља израдио план како да украду ову скупоцену оглицу, а да притом не буду ухваћене и одведене у затвор. Да ли ће њихов брилијантан план успети или не, гледаоци могу да сазнају у наставку филма.
У главим улогама су многе позанте глумице, попут Сандре Булок, Кејт Бланчет, Ен Хатавеј, Минди Калинг, Саре Полсон, Аквафине, Ријане и Хелене Бонам Картер.

  1. Little Women

Филм ,,Мале жене” је један од оних филмова који када га погледате једноставно останете без текста. Пробудиће у вама многе емоције, а можда ћете у неком тренутку и заплакати. У филму се говори о четири сестре које се на свакакве начине боре са животним околностима. Џо, Ејми, Мег и Бет Марч су главне јунакиње овог филма са чијим се животима упознајемо још у њиховим раним годинама. Радња филма је базирана на истоименом роману и јако је занимљива, јер нам приказује и њихову прошлост, али и садашњост која је потпуно другачија. Филм говори о пожртвованости ове четири младе жене, али и о пожртвованости њихове мајке, која их све држи на окупу. И поред свих тешких околности кроз које пролазе, главне јунакиње показују огромну љубав једна према другој, што ми се највише допало. Костими у филму одлично дочаравају време саме радње, која је смештена у 19. век. Овај драмски филм је добио многобројне награде.
У главним улогама су Серше Ронан, Ема Вотсон, Флоренс Пју, Елајза Сканлен, Лора Дерн, Тимоти Шаламе и Мерил Стрип.

  1. Откључано – Unlocked – 2023.

Ли На-Ми је обична канцеларијска радница. Њени дани су исти и пролазни, све до тренутка када изгуби свој телефон на путу до куће. Дан касније, захваљујући другарици успева да га пронађе и одлази да се нађе са особом која га је пронашла. Од тада, све креће низбрдо. Особу није упознала, већ је само покупила свој телефон из сервиса. Међутим, овде се дешава нешто много компликовније, што никада не би помислили. Ох Јун-Јонг је серијски убица и психопата који долази до својих жртва захваљујући њиховим телефонима, и савременом технологијом их прислушкује и краде све њихове податке како би дошао до њих. У међувремену, детектив Ву Џи-Ман истражује случај убиства који укључује мртво тело пронађено на удаљеној планини. Тамо проналази трагове који упућују на његовог сина Јун-Јонга као могућег починиоца. Овај мистериозни трилер режирао је познати корејски режисер Ким Те-Џун и инспирасан је јапанским романом „Sumaho o Otoshita dake“. Изазвао је велике реакције широм света и на свакога је оставио страшан утицај.

Јована Живковић 2/4 и Катарина Дракулић IV5

Category:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *