Нега лица

Нега лица је изузетно важна, како за жене тако и за мушкарце, подједнако за особе млађе и зреле доби. Кожа лица свакодневно је изложена спољним утицајима који неповољно утичу на њу. Свако од нас би требало да се посвети својој кожи и обрати пажњу на неке ситнице, а наша кожа ће нам на томе бити захвална.

Важни савети за негу коже лица:

  1. НЕ ДИРАТИ ЛИЦЕ ПРЉАВИМ РУКАМА!

Не бисте веровали колико је овај корак заправо значајан. Свако од нас, намерно или случајно, додирне лице, а да претходно није опрао руке. Сваки дан се служимо градским превозом, у школи и на послу додирујемо све и свашта, и сам наш телефон је пун прљавштина и бактерија. Ако бисмо обратили пажњу да не прислањамо телефон уз лице и избегавамо додиривање лица рукама, наша кожа лица би се за веома кратак период побољшала.

  1. УМИВАЊЕ

Да бисмо редовно чистили нашу кожу лица, неопходно је да је умивамо ујутру и увече. За умивање, сем воде, можемо користити и разне сапуне, гелове, пене, у зависности шта коме одговара. Ово су моје препоруке:

  1. СКИДАЊЕ ШМИНКЕ

Неопходно је добро и темељно скинути шминку, колико год нас некад мрзело. Никако немојте отићи на спавање са шминком на лицу! Такође, није довољно влажним марамицама скинути шминку, најбоље би било да скинете шминку тако што ћете на туфер сипати мало мицеларне воде и тако скинути шминку, а онда се умити неким од претходно поменутих производа. Ово је мицеларна вода коју ја одувек користим и одговара ми:

  1. ХИДРАТАНТНА КРЕМА

Крема служи да кожу лица хидрира, обнавља и штити и неопходна је у вашој рутини неге лица. Стављајте је ујутру и увече. Ово су моје препоруке:

  1. НЕ ПРЕТЕРИВАТИ СА ПРОИЗВОДИМА

Ако користимо превише производа, може доћи до презасићења и само ћемо направити контра ефекат.

Марија Поповић 2-4

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *